Schrijver Ton van Reen over Limburg in de 19e eeuw

Print
Schrijver Ton van Reen over Limburg in de 19e eeuw

Ton van Reen.

Vaals / Maastricht / Itteren / Vijlen / Lemiers / Camerig / Holset / Mamelis -

Ton van Reen vertelt op 25 april vanaf 19.00 uur in de bibliotheek van Vaals over zijn boek De Lichtverkoper dat eind 2018 uitkwam.

Ton van Reen werd in 1941 in Waalwijk geboren en woont in Limburg sinds zijn ouders later dat jaar naar Noord-Limburg verhuisden. Veel van zijn boeken spelen zich af in Limburg. Sinds 1966, toen hij begon met schrijven, is Van Reen een zeer productief schrijver. Voor de jeugd schreef hij vier romans over de bokkenrijders die in de jaren negentig tot een televisieserie werden bewerkt.

De Lichtverkoper, dat inmiddels al toe is aan de derde druk, verscheen eerder als feuilleton in De Limburger/Het Limburgs Dagblad. Het bespreekt de situatie van een arbeiderskind in het Maastricht van de negentiende eeuw. Net als in zijn andere werken blijkt ook in dit boek duidelijk de visie die Ton van Reen heeft op de samenleving. De inhoud van zijn boeken is ook uit historisch oogpunt de moeite waard.

Sociaal bewogen

Ton van Reen wordt gefascineerd door de verhalen van gewone mensen, in zijn directe, Limburgse omgeving maar ook ver weg in India en Afrika. Veel van zijn boeken komen voort uit de verhalen die hij hoort over armoede en schrijnende sociale omstandigheden en hij verwerkt dat in de belevenissen van zijn personages. De lezing bij Heuvellandbibliotheken vindt plaats in de vestiging in Vaals, St. Jozefplein 51. De lezing is gratis toegankelijk. Aanmelding via info@heuvellandbibliotheken.nl