Thuiszorgbureau Gulpen failliet

Print
Thuiszorgbureau Gulpen failliet

Afbeelding: De Limburger

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

Thuiszorgbureau Conzorg uit Gulpen is failliet. Curator Dominique Roomberg hoopt op een snelle doorstart, zodat de zorg voor de cliënten gecontinueerd kan worden.

Conzorg is klein van start gegaan in Wijlre, maar later fors gegroeid en verhuisd naar de Rijksweg in Gulpen. Op het laatst werkten 39 mensen bij het bedrijf, die samen voor circa 160 cliënten in de regio zorgden.

Aparte BV

Het merendeel van het personeel was in dienst bij een aparte BV. Die ging al medio maart over de kop. Het faillissement hing al een tijdje in de lucht omdat het bedrijf geen loonbelasting en pensioenpremie meer afdroeg. Het faillissement van het zorgbureau zelf is volgens Roomberg een logisch gevolg.

Direct na het faillissement van de eerste BV vroeg de curator ontslag aan voor de medewerkers, met een opzegtermijn van zes weken. Die loopt op 29 april af. „Het betekent dat we eind deze maand duidelijkheid moeten hebben over een eventuele doorstart, zodat de overgang soepel kan verlopen en de zorg voor de cliënten niet in gevaar komt”, zegt Roomberg.

Overnemen

Volgens de curator hebben zich vijf bedrijven gemeld die het failliete bedrijf eventueel willen overnemen, waaronder een nieuwe BV van de eigenaar van Conzorg.

De helft van het personeel heeft inmiddels zelf al een nieuwe baan gevonden. De rest kan wellicht verder bij het bedrijf dat Conzorg uiteindelijk overneemt.