RTL-weerman Maurice krijgt black-out tijdens live uitzending

Print
RTL-weerman Maurice krijgt black-out tijdens live uitzending

Kijkers van het RTL Weer hebben met Maurice te doen. Afbeelding: RTL

Meteoroloog Maurice Middendorp had het donderdagavond even moeilijk toen hij na het Half Acht Nieuws op RTL 4 het weerbulletin presenteerde.

Hij stuntelde zich door de uitzending heen en was zichtbaar opgelucht toen de vijf minuten erop zaten.

Middendorp, gekleed in een lichtpaars jasje, was nauwelijks op weg toen hij plotseling de sproeiers op een ingezonden foto verwarde met bloesem. ,,Zo’n laagje ijs zorgt ervoor dat de bloesem wordt beschermd en er uiteindelijk geen eh... Wat wilde ik zeggen?’’, stamelde hij, waarna hij zichtbaar nerveus de ‘volgende kaart’ aankondigde.

Bij een foto van een caravan inclusief voortent, ging het weer mis. ,,Op de camping waren bijna geen mensen te bekennen. Maar vorige week... Nou, ik ga even heel rustig ademhalen en u vertellen wat het weer de komende dagen gaat doen.’’ Middendorp maakte het weerbericht met een brok in de keel af. In de laatste seconden kon er een geforceerd maar ietwat opgelucht lachje vanaf.

Op Twitter is de hashtag #rtlweer inmiddels trending. Veel kijkers hebben medelijden met de weerman. ‘Arme Maurice, het hele weer liep in de soep’, schrijft Ton. ‘Ooo lieve weerman, hartstikke goed hersteld, en nou snel een borrel’, schrijft een ander.

Het RTL Weer duurt vijf minuten en wordt afwisselend gepresenteerd door Middendorp, William Huizinga en Nicolien Kroon. Reinier van den Berg valt geregeld in.