Optimisme

Surfpark in Landgraaf gaat 21 miljoen kosten

Print
Surfpark in Landgraaf gaat 21 miljoen kosten

Zo zou het surfparadijs in Landgraaf er uit kunnen komen te zien. Afbeelding: gemeente Landgraaf

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Het nog te bouwen surf- en leisurepark Landgraaf moet in de toekomst 275.000 bezoekers per jaar trekken, 54 banen opleveren en gaat 21 miljoen euro kosten.

Aan optimisme en grote cijfers geen gebrek donderdagavond bij de presentatie van de plannen voor het watersportparadijs, dat tegenover het winkelbedrijf Van Cranenbroek in het gebied Rouwenhof moet verrijzen. De initiatiefnemers weten zich gesteund door onder meer de IBA, Rabobank en de gemeente.

De eerste contouren van het project werden in november 2017 gepresenteerd onder de noemer Endless Summer. Die term mag niet meer gebruikt worden, omdat een Amerikaans bedrijf het alleenrecht op die naam heeft.

Nu liggen de uitgewerkte plannen voor. Het surf- en leisurepark Landgraaf kent zijn weerga in Europa niet. Het surfbassin heeft een lengte van 160 meter, is 35 tot 50 meter breed en bevat 11,5 miljoen liter water. Er wordt gemikt op de fanatieke surfer, maar ook beginners kunnen zich staande gaan houden op de plank.

De recreatievoorziening wordt geheel overdekt, is het hele jaar open en krijgt een zandstrand, zodat ook de niet surfers aangenaam kunnen verpozen. Er is een samenwerking gepland met Mijnwater bv, het duurzame energiebedrijf dat ervoor moet zorgen dat er een constante watertemperatuur van 21 graden zal zijn.

De plannen zijn donderdagavond gepast enthousiast begroet door de gemeenteraad, al zijn er wel vragen over de financiering en (technische) haalbaarheid. Dat ontlokte SP-voorman Marc van Caldenberg de opmerking dat in Landgraaf wel behoefte is aan een nieuw succesnummer als SnowWorld. Maar op een sof als de vermaledijde draf- en renbaan zit niemand te wachten.

Hoe nu verder? Investeerders zoeken, energievraagstukken oplossen en een exploitant vinden, luidt het antwoord van de initiatiefnemers. De raadsleden in Landgraaf zullen regelmatig op de hoogte gehouden worden van de vorderingen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen