‘Sluiting dreigt voor Hudson’s Bay’

Print
‘Sluiting dreigt voor Hudson’s Bay’

Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

Warenhuisketen Hudson’s Bay draait in Nederland zo slecht dat een sluiting of faillissement nog dit jaar de meest voor de hand liggende optie is.

Dat blijkt volgens het Duitse zakenweekblad Wirtschaftswoche uit interne documenten van het Duitse moederbedrijf Karstadt. Een woordvoerster van Hudson’s Bay Nederland kon niet inhoudelijk reageren. Karstadt was niet direct bereikbaar voor een reactie.

Samensmelting

In september werd Hudson’s Bay Nederland, met ook een vestiging in Maastricht, onderdeel van het op een na grootste warenhuisconcern van Europa door de samensmelting met Karstadt. De bijbehorende herpositionering gaf volgens Wirtschaftswoche slechts tijdelijke verlichting voor de keten.

Miljard

Vrij kort na de opening van de eerste vestiging van Hudson’s Bay in Amsterdam doken al berichten op dat de winkelketen niet aansloeg bij het Nederlandse publiek. De Telegraaf citeerde eerder al uit interne documenten over grote verliezen. Volgens de Duitse berichten zouden de winkels in Nederland afstevenen op verliezen tot een miljard euro in 2028 als de keten op de huidige manier verdergaat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen