Hou nog even vol: zonnig lenteweer op komst

Print
Hou nog even vol: zonnig lenteweer op komst

Afbeelding: Stefan Koopmans

Het is nog even doorbijten de komende dagen. Met een frisse noordoostenwind, ‘s nachts soms wat vorst en overdag kans op een winterse bui blijft het vrij koud voor de tijd van het jaar. Maar, daarna wordt het warmer. Doe die winterjas na het weekend dus maar uit. Op donderdag kan het zelfs twintig graden worden.

Dat zonnige vooruitzicht schetst Weerplaza.

Okay, het is nu nog fris. Vrijdag wordt het zo’n 8 à 9 graden, zaterdag zelfs nog een graadje koeler. Er kan van tijd tot tijd wat neerslag vallen en daar kan dan zelfs wat hagel of natte sneeuw tussen zitten. Door de noordoostenwind kan het nog wat frisser aanvoelen.

Zon

Treur er niet te lang over. Vanaf zondag verandert dat allemaal geleidelijk. Dan draait de wind meer naar het oosten.

Vanaf maandag is het feest. Dan blijft het droog en zonnig en lopen de temperaturen langzaam op. 12 à 13 graden op maandag, de dag erna een graadje erbij en op donderdag mogelijk temperaturen van 20 graden. Ook op vrijdag belooft het volgens de weersvooruitzichten prachtig lenteweer te worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen