Logistiek

Duurzaam centrum DHL bij vliegveld

Print
Duurzaam centrum DHL bij vliegveld

Afbeelding: Getty Images

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Maastricht / Itteren -

Pakketbezorger DHL Express opende vrijdagmiddag zijn nieuwe locatie nabij Maastricht Aachen Airport. Met de bouw van het volledig ‘gasloze’ centrum is een investering van zeven miljoen gemoeid.

De logistieke dienstverlener gaat in zijn nieuwe servicecentrum volledig gebruikmaken van duurzame energiebronnen. Zo is het complete dak vol gelegd met zonnepanelen voor stroomopwekking, wordt restwarmte afgenomen van de nabijgelegen naftakraker van Sabic en wordt regenwater opgevangen voor onder meer het spoelen van de toiletten en het wassen van de DHL-auto’s.

De nieuwe DHL-locatie, van waaruit de pakketten in Zuid- en Midden-Limburg worden verspreid, biedt werkgelegenheid aan zeventig medewerkers. Dagelijks worden vanuit het centrum 4500 zogeheten ‘tijdkritische’ pakketten verspreid.

Team Sunweb

DHL kondigde gisteren ook een samenwerking aan met Team Sunweb, de wielerploeg van onder meer Tom Dumoulin. Het bedrijf en de wielerformatie gaan zich sterk maken voor duurzaamheid. DHL wil via een digitale module ervoor zorgen dat steeds meer pakketten de eerste keer direct op het juiste adres kunnen worden bezorgd. De CO2-winst die hiermee geboekt wordt, verdubbelt DHL vervolgens met de aanplant van bomen langs het trainingsparcours van Sunweb. Dat gebeurt onder meer langs het parcours van de Amstel Gold Race en bij het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. De wielerformatie van Sunweb plant eveneens bomen aan om zo de CO2-uitstoot, als gevolg van de gemotoriseerd afgelegde kilometers, te compenseren.