Maasbrachtse Esmee doet greep naar titel Miss Teen of Limburg

Print
Maasbrachtse Esmee doet greep naar titel Miss Teen of Limburg

Esmee Pascal uit Maasbracht, een van de dertien finalisten voor de titel Miss Teen of Limburg 2019.

Maasbracht -

Op een carrière als fotomodel zit de 15-jarige Esmee Pascal uit Maasbracht niet echt te wachten. Haar interesse gaat vooral uit naar de verzorgende kant van de schoonheid. Desondanks staat de goedlachse Esmee wel maar mooi in de finale van de Limburgse Miss Teen verkiezing op 10 mei in de Maaspoort in Venlo. “Ik ben veel met make-up en haarverzorging bezig. Daar zou ik straks als ik de school heb afgemaakt graag in verder gaan.”

Miss Beauty of the Netherlands is een nationale missverkiezing met twaalf provinciale voorronden en dus ook twaalf provinciale winnaressen. De verkiezing levert uiteindelijk drie winnaressen op in drie verschillende categorieën; Miss Beauty of the Netherlands, Miss Continental en Miss Teen of the Netherlands.

Afgelopen februari mocht Esmee meedoen aan de castingdag voor Miss Teen of Limburg en Miss Beauty of Limburg in Kerkrade. “Een paar weken eerder was ik al via Instagram gescout door Julie Vendrig, de miss Intercontinental of Limburg”, legt Esmee de selectieprocedure uit. “Op de castingdag zelf wordt onder meer gekeken naar je houding, je persoonlijkheid en zo zijn er nog enkele onderdelen op het beoordelingsrapport.” Esmee is straks een van de dertien finalisten die meestrijden voor de ene belangrijke kroon, miss Teen of Limburg 2019 die dan weer de mogelijkheid biedt voor deelname aan de Nederlandse missverkiezing.”

Esmee is geboren en getogen in Maasbracht. Samen met haar vader Jan, moeder Angelique en jongere broertje Jarno woont ze op een steenworp afstand van de bekende haven. Ze zit in de examenklas van het Connect College in Echt.

Nieuwsgierigheid is een van de redenen waarom Esmee op de uitnodiging voor die castingdag is ingegaan. “Ik vond meedoen wel een heel avontuur maar tegelijk wilde ik ook eens zien hoe het eraan toegaat bij zo’n missverkiezing. Mijn belangstelling voor alles wat met make-up en beauty te maken heeft hielp daar natuurlijk ook bij.”

Een missverkiezing is meer dan alleen maar mooi wezen en over de catwalk lopen. Behalve haar belangstelling voor make-up, beauty en mode toont Esmee ook haar betrokkenheid bij de Linda Foundation, een stichting, naamgegeven door Linda de Mol, die families en kinderen ondersteunt die in armoede leven. “Armoede betekent vaak voor kinderen dat ze niet kunnen sporten, niet op vakantie kunnen of andere noodzakelijke zaken moeten missen. De Linda Foundation geeft deze kinderen een steuntje in de rug. Ik vind het belangrijk dat de foundation zich daarvoor inzet”, legt Esmee uit.

In de finale dingen dertien jonge meiden mee naar die ene titel Miss Teen of Limburg. “Ondanks dat we allemaal willen winnen, hebben we toch een leuke en gezellige groep onder elkaar. En daar ben ik maar wát blij om”, vindt Esmee.

Mocht Esmee de titel Miss Teen of Limburg 2019 winnen, dan mag ze naar de landelijke finale om een gooi te doen naar de landelijke titel Miss Teen of the Netherlands. Behalve voor Miss Teen is nog een tweetal kroontjes te verdelen. Zo is er de Miss Charity-titel voor degene die zich het beste heeft ingezet voor het goede doel: de Linda Foundation. Speciaal daarvoor heeft Esmee op verschillende plaatsen in Maasbracht een spaarpotje neergezet waarin iedereen namens haar aan de foundation kan doneren. Tevens kan Esmee aan de titel Miss Popularity worden geholpen. Dit kan tot en met 9 mei door een sms-je te sturen naar 3010 onder vermelding van ‘Poll Limburg Esmee’.