Probleem internet rand Schinveld opgelost

Print
Probleem internet rand Schinveld opgelost

Afbeelding: iStock

Schinveld -

De problemen met de internetaansluiting voor een vijftiental woningen aan de rand van Schinveld zijn opgelost. De bewoners kunnen veel sneller internet krijgen via een 4G-modem op een mast buiten hun woning.

Bewoner Bram Doorakkers was maanden bezig om te regelen dat er een kabelaansluiting kon komen via Duitsland. Dat bleek lastig omdat telefoon- en internetverkeer dan niet zijn aftapbaar is voor Nederlandse veiligheidsdiensten.

Twintig keer sneller

De oplossing die nu gevonden is maakt de kabelaansluiting overbodig en is bovendien goedkoper. Bewoners betalen volgens Doorakkers 35 euro per maand en krijgen daarvoor intersnelheden van vaak boven de 30 Mbit per seconden. Dat is ongeveer twintig keer zo snel. De bewoners hebben nu ‘ouderwets’ internet via de telefoonlijn.

KPN heeft de nieuwe manier van aansluiten deze week getest en wil die volgens Doorakkers wellicht op meer afgelegen plekken toepassen. Het bedrijf heeft al op meer plekken 4G modems voor internet, maar die worden vooral in huis toegepast. Dat werkt in Schinveld niet omdat het verkeer dan te traag wordt.