TWC Oranje presenteert 27ste Oranjetocht

Print
TWC Oranje presenteert 27ste Oranjetocht

Alle routes van de Oranjetocht lopen over landelijke wegen in de Duitse grensstreek. Afbeelding: TWC Oranje

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

TWC Oranje uit Horst houdt op Koningsdag zaterdag 27 april voor de 27ste keer de Oranjetocht.

De Oranjetocht is een zogenaamde Extra Goed Geregelde Toertocht. Dit betekent dat de tocht aan alle criteria voldoet die door de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) zijn opgesteld. Deelname is mogelijk in de raceafstanden 75, 95, 125 en 160 kilometer. Alle routes lopen over landelijke wegen in de Duitse grensstreek. De 160 km-tocht gaat zowel door het heuvelgebied rondom Hinsbeck als Sonsbeck. Bij de pauzeplaatsen in Duitsland wordt ‘Kaffee’ und ‘Kuchen’ geserveerd.

Inschrijven kan voor aanvang van de tocht op de start- en finishplaats voor alle tochten, bij De Schutroe aan de Wittebrugweg 1 in Horst (A73 afslag 10). Voorinschrijven kan middels het inschrijfformulier.

Gezinnen, jeugd en oudere jongeren die op Koningsdag lekker willen fietsen, kunnen deelnemen aan de Oranje Gezins Fietstochten. De routes van de Oranje Gezins Fietstochten zijn 30, 45 en 60 kilometer lang en lopen door de omgeving van Horst, Maasbree, Venlo en Velden en Grubbenvorst. De 60 km-route loopt een stukje over Duits grondgebied. Langs het parcours liggen verschillende horecagelegenheden. Starten kan van 9.00 tot 13.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro voor de 30 en 45 km, en 3 euro voor de 60 km (inclusief gratis oversteek met de veerpont). Op de start- en finishlocatie in Horst kunnen deelnemers voor en na de tocht koffie, vlaai of een drankje nuttigen. Fietsers kunnen na afloop douchen in de nabijgelegen douchevoorziening.

Publiek kan ook dit jaar weer fietsen kopen of verkopen op de fietsenmarkt. Fietsen aanleveren kan vanaf 8.00 uur. De verkoop duurt tot 14.30 uur.

Zie voor meer info de website

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje