Bord onduidelijk, rechter verscheurt parkeerboete

Print
Bord onduidelijk, rechter verscheurt parkeerboete

Het bewuste bord op de St. Christoffelstraat in Roermond Afbeelding: René Corten

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Roermondenaar Michael Heffels was het niet eens met de parkeerboete die hij kreeg en ging in beroep. De rechter gaf hem onlangs gelijk. Het parkeerbord was te onduidelijk.

Vooropgesteld, hij was zich er niet van bewust dat hij zijn auto op een gehandicaptenparkeerplaats neerzette toen hij ongeveer een jaar geleden parkeerde op de Sint Christoffelstraat in de Roermondse binnenstad. „De situatie ter plekke is gewoon erg onduidelijk. Toen ik terugkwam bij mijn auto zag ik de bon. En die was pittig: 380 euro. Vanwege de onduidelijke borden ben ik in beroep gegaan.”

Borden

Heffels parkeerde zijn auto in een vak op de Sint Christoffelstraat naast het terras van het Grieks restaurant dat er ligt. Aan de ene kant van het terras liggen twee parkeervakken, aan de andere kant vier. Bij het eerste en het laatste vak staat een paal met verschillende borden. Duidelijk is de afbeelding voor een gehandicaptenparkeerplaats. De onderborden zorgen vervolgens voor verwarring.

Heffels: „Niet alleen bij mij, ik heb er meer mensen over horen klagen. Mij werd niet duidelijk dat voor alle vakken geldt dat die voor gehandicapten zijn. Soms staat bij elk vak dan een paal of staat er in het vak nog een symbool geschilderd. Dat was hier niet zo. Ik kan me voorstellen dat dat meer mensen is overkomen.”

Onbekend

Zijn twee beroepen ingediend bij justitie, werden verworpen. Bij de rechter kon Heffels onlangs betogen dat de borden debet waren aan zijn fout. De rechter was het met hem eens. Te onduidelijk was volgens de rechter dat de naar links wijzende pijl op het bord voor alle vier de parkeervakken gold. „Daar ben ik blij mee, maar ik hoop vooral dat de gemeente nu iets aan die borden gaat doen.”

De gemeente Roermond laat weten nog niet bekend te zijn met de recente uitspraak en de reden waarom de boete niet betaald hoeft te worden. De gemeente kan daardoor ook nog niet aangeven of de uitspraak reden is om de bebording aan te passen. Hoeveel boetes in 2018 zijn uitgeschreven voor foutparkeren op de bewuste plek kon de gemeente dinsdag niet zeggen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen