‘Vlaai op z’n Paasbest’ bij Bakkes In den Lemmender

Print
‘Vlaai op z’n Paasbest’ bij Bakkes In den Lemmender

Zin in! Afbeelding: Vrijwilliger van het Bakkes

Brunssum -

De bakgroep van het Bakkes In den Lemmender houdt Tweede Paasdag 22 april vanaf 13.30 uur een bakdag in de volkstuinen In den Lemmender, aan de Europalaan in Brunssum-Noord.

De dag heeft als thema ‘Vlaai op z’n Paasbest’. Tijdens de bakdag is vers gebakken vlaai te proeven. Als voorgerecht, hoofdgerecht of als toetje een stuk vlaai. De bakgroep gaat naast de gebruikelijke vlaaisoorten, een vlaai met fruit van het seizoen maken. Het is nog een verrassing welk fruit er wordt gebruikt.

Het idee voor het bakkes in de volkstuinen In den Lemmender is vier jaar geleden ontstaan en in de daarop volgende jaren verder uitgewerkt. Begin 2017 is de bouw gestart en vanaf juli 2017 is de oven langzaam opgestookt. In september 2017 is het bakkes in gebruik genomen en in het afgelopen jaar heeft de bakgroep op een aantal bakdagen vlaaien gebakken.

De komende maanden worden nog een aantal bakdagen gehouden op 26 mei, 23 juni, 21 juli, 18 augustus en 29 september. Wie als vrijwilliger wil meebakken en de talenten in de bakkunst wil ontdekken, kan ook komen kijken en zich melden bij de leden van de bakgroep. Ideeën voor activiteiten en ondersteuning bij activiteiten zijn ook welkom.

Het Bakkes Lemmender is ook op Facebook actief. Zo valt te lezen dat naast vlaai ook brood wordt gebakken. En zelfs pizza komt uit de oven.