Gemeente akkoord met tien woningen op plek garagebedrijf in Swalmen

Print
Gemeente akkoord met tien woningen op plek garagebedrijf in Swalmen

De locatie in Swalmen waar levensloopbestendige woningen mogen komen. Afbeelding: Google Streetview

Swalmen -

Op de plek waar nu nog een garagebedrijf ligt op de hoek Bosstraat/Graaf Gerardstraat in Swalmen, mogen tien levensloopbestendige woningen worden gebouwd.

Volgens het Roermondse college van B en W is in Swalmen in de nabije toekomst de vraag naar levensloopbestendige woningen groter dan het huidige aanbod. Een aanvullende reden om in te stemmen met het verzoek van de projectontwikkelaar is het feit dat met de bouw van de woningen een garagebedrijf uit een woonwijk verdwijnt.

Bestemmingsplan

Eind 2017 ging het college al akkoord met de eventuele bouw van acht woningen op de locatie, maar die plannen kwamen niet van de grond. Ook nu zal eerst het bestemmingsplan moeten worden gewijzigd en vervolgens de vergunningsprocedure worden doorlopen voordat met een eventuele bouw kan worden begonnen.

Rob Schaepkens exploiteerde jarenlang het garagebedrijf aan de Bosstraat. „De grond is inmiddels verkocht aan een projectontwikkelaar. Met de werkplaats ben ik enkele jaren geleden gestopt maar vanuit Swalmen hou ik me wel nog bezig met de aan- en verkoop van auto’s voor klanten. Dat blijf ik doen. Als de plannen voor de woningbouw verder in gang schieten zal ik een andere locatie zoeken.”