Officiële opening Verkeerstuin Savelberg

Print
Officiële opening Verkeerstuin Savelberg

Afbeelding: Lé Giesen

Koningslust -

Wethouder Sanders van de gemeente Peel en Maas verricht donderdag 18 april de openingshandeling van de nieuwe Verkeerstuin op het terrein van Savelberg, één van de locaties van gehandicapteninstelling Daelzicht aan de Koningstraat 25 in Koningslust.

De Verkeerstuin is een op de praktijk gericht verkeerseducatieprogramma voor basisschoolleerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8. Er zijn aangepaste programma’s voor leerlingen uit het speciaal en bijzonder onderwijs. Zelf fietsen, je band plakken, een scootmobiel besturen, in een kantelauto ‘over de kop’ gaan zijn voorbeelden van praktische verkeersaspecten die aan bod komen. Vrijwilligers, geholpen door mensen met een verstandelijke beperking, werken mee en geven instructie.

Cliënten van de dagbestedingsactiviteit ’t Greun van Daelzicht helpen al tien jaar mee bij de praktijklessen verkeerseducatie die aan basisschoolleerlingen gegeven worden. Met de verhuising naar Savelberg gebeurt dat nu ook op een Daelzicht-locatie. Een prachtig voorbeeld van inclusie waarbij praktische verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en inzet van mensen met een beperking worden gerealiseerd.

De verhuizing van De Fabriek in Maasbree naar Koningslust is mede mogelijk gemaakt door donaties van Stichting Van Straatenfonds, Rabobank Peel, Maas en Leudal, de gemeente Peel en Maas, het Baeten Geven Fonds en het Kansfonds. Verdere informatie over het dagprogramma is te vinden op de website.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen