Leerling Gymnasium raakt zwaargewond op laatste schooldag

Print
Leerling Gymnasium raakt zwaargewond op laatste schooldag

Afbeelding: Getty Images

Kolderdag, de ludieke laatste schooldag voor eindexamenkandidaten, is slecht afgelopen bij het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam. Een 19-jarige leerling raakte zwaargewond bij een ongeluk met een jeep.

Het slachtoffer wordt volgens schooldirecteur Jacques van Hoof vrijdagavond geopereerd. De leerling is ernstig gewond, maar volgens hem niet in levensgevaar. De politie heeft de bestuurder van de jeep, een eveneens 19-jarige leerling van de school, aangehouden. Agenten doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Aangeslagen

De jeep reed rondjes bij de school aan de Wytemaweg, omdat de kolderdag het thema ‘safari’ had. ,,Op kolderdag vieren leerlingen hun laatste schooldag. Ze hadden een draaimolen, sumoworstelpakken, muziek en een stormbaan. Alle activiteiten zijn nu gestopt, iedereen is aangeslagen. Het is ontzettend jammer dat dit feest zo eindigt, maar het allerbelangrijkste is dat het slachtoffer er bovenop komt.’’

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is voor Van Hoof een raadsel. Een aanleiding om aan het gebruik van alcohol te denken, heeft hij ‘helemaal niet’. ,,Alcohol drinken is zeker niet de bedoeling op kolderdag en ook niet toegestaan. Wij hebben leerlingen gecontroleerd bij binnenkomst.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen