Rondrit

Sightseeing in Noord-Limburg met Natuurmonumenten

Sightseeing in Noord-Limburg met Natuurmonumenten

Het Jachtslot De Mookerheide wordt ook bezocht tijdens de rondrit in noord-Limburg

Noord-Limburg / Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Natuurmonumenten maakt op zaterdag 18 mei een busexcursie langs vier bijzondere plekken in Noord-Limburg: De Diepen, Sint-Jansberg, Mookerheide en jachtslot Mookerheide.

De regionale sightseeing start bij eetcafé De Diepen in Milsbeek waar een nieuw natuurgebied wordt ingericht. Als voorbeeld geldt de situatie te plaatse van zo’n 100 jaar geleden. De deelnemers worden met een reisbus naar de verschillende locaties gebracht. De wandelingen zijn vlak en voor alle leeftijden eenvoudig te lopen. Voor rolstoelen zijn de routes niet geschikt. Tijdens de drie korte wandelingen krijgen de deelnemers een inkijkje in de natuur, de cultuurhistorie en de activiteiten van Natuurmonumenten in het gebied. De eerste wandeling leidt langs de Helbeek in het gebied Sint-Jansberg. De route eindigt nabij de eeuwenoude watermolen de Bovenste Plasmolen. De route naar het hart van de Mookerheide brengt deelnemers bovenop de stuwwal. Na de lunch reist het gezelschap naar Landgoed Mookerheide dat bekend is om het parkbos,het jachtslot en de onlangs gerestaureerder monumentale kassen. Leden van Natuurmonumenten betalen 50 euro. Overigen 60 euro. Voor dat bedrag wordt vooraf koffie en gebak en na afloop een lunch geserveerd. Vooraf aanmelden is verplicht, en kan via www.natuurmonumenten.nl/mookerheide.