RTL-weerman Maurice ontroerd door reacties na black-out tijdens uitzending

Print
RTL-weerman Maurice ontroerd door reacties na black-out tijdens uitzending

Kijkers van het RTL Weer hebben met Maurice te doen. Afbeelding: RTL

Weerman Maurice Middendorp vindt het ‘hartverwarmend’ dat mensen zo met hem begaan zijn. De meteoroloog van RTL 4 ging donderdagavond tijdens het Half Acht Nieuws de mist in doordat hij een black-out had. Daarna ontving hij veel steunbetuigingen.

Dat zegt hij in een interview met RTL Nieuws. Hij reageert daarin op het incident van donderdag. Toen was tijdens de live-uitzending te zien hoe hij zich stamelend door het weerbulletin heen worstelde en zichtbaar opgelucht was toen zijn blokje erop zat.

Op sociale media kreeg Middendorp veel steunbetuigingen. Onder meer oud-collega Helga van Leur stak hem een hart onder de riem en bekende dat het haar ‘ook eens is gebeurd’. ‘Dan staat het huilen je nader dan het lachen, kan ik je vertellen’, schreef ze. ‘Het is echt een zwaardere job dan veel mensen denken! Maar klasse zoals hij zich herpakte.’

‘Door de grond’

Middendorp geeft aan RTL Nieuws toe dat hij op het moment van de black-out ‘door de grond wilde zakken’. ,,Dan duren die minuten wel heel erg lang’’, aldus de meteoroloog. ,,Dit is wel mijn ergste nachtmerrie, dit wil je niet.’’ Hij zal vrijdag gewoon weer te zien zijn op televisie.

De meteoroloog presenteert overigens nooit met een autocue; hij leert alle teksten voor iedere uitzending uit zijn hoofd. ,,Ik neem de hele presentatie door en heb dan de rode draad in mijn hoofd. Dat gaat eigenlijk altijd goed.’’ Maar gisteravond ‘begon ik te malen en kwam ik er niet meer uit’. ,,Maar je moet door, dus toen heb ik geprobeerd mijn rust te pakken en terug te gaan naar de weerkaarten.’’