Geval van stalking houdt Sittardse wijk bezig

Print
Geval van stalking houdt Sittardse wijk bezig

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Er heerst onrust in een deel van de wijk Limbrichterveld in Sittard als gevolg van een mogelijk geval van stalking.

Bij een woning is afgelopen weekend een ruit ingegooid. Volgens signalen uit de buurt gaat het vrijwel zeker om een al maanden escalerend geval van stalking na een stukgelopen relatie.

Zowel het slachtoffer als de vermeende dader zou in dezelfde wijk wonen. In de buurt heerst de vrees voor verdere escalatie en wordt aangedrongen op actie door de politie. „Anders loopt het straks helemaal verkeerd af”, zegt een bron.

De politie bevestigt dat er bij een woning in de wijk een ruit is ingegooid en dat „er wel het een en ander bekend is” over de verhalen over stalking die de ronde doen. „De zaak is in behandeling, maar verder kunnen we in verband met de privacy er niet veel over zeggen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen