Oktoberfeest de hoogte in: paviljoen met twee etages

Print
Oktoberfeest de hoogte in: paviljoen met twee etages

Afbeelding: Illustratie: Gemeente Sittard-Geleen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak -

Het Oktoberfeest in Sittard wacht dit jaar een bijzondere noviteit: een feesttent met twee verdiepingen.

Het paviljoen biedt plaats aan circa 4500 bezoekers en beschikt over grote vensters die zicht bieden op de historische binnenstad en middeleeuwse schootsvelden. Opvallend detail: de bovenste etage wordt uitgerust met louter zitplaatsen, ruim zeshonderd in getal. „Van daaruit kunnen bezoekers het hele podium op de begane grond overzien. Het is echt een heel bijzondere tent. Ook qua hoogte trouwens: de nok is meer dan twaalf meter hoog”, weet gemeentewoordvoerder Joost Oude Hengel.

Lees ook: Rel rond Sittards Oktoberfeest: ‘Plat bierfeest op dag dat katholieken in rouw zijn’

Het paviljoen met twee etages is met afstand de grootste tent tijdens de vijftiende editie van het Sittardse Oktoberfeest, dat van 11 tot en met 16 oktober plaatsvindt en dat dit jaar ‘grenzeloos’ als thema heeft. Door nu letterlijk de hoogte in te gaan, compenseert de organisatie deels het ruimteverlies dat is ontstaan door de onlangs gestarte bouw van een woonzorgcentrum. Dat verrijst aan de rand van het evenemententerrein.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen