Kassa: Dirk goedkoopste super, Aldi het duurst

Print
Kassa: Dirk goedkoopste super, Aldi het duurst

Jumbo is volgens Kassa de goedkoopste supermarkt met vestigingen in Limburg. Afbeelding: ANP

Dirk is de goedkoopste supermarkt van Nederland, de discounters Aldi en Lidl zijn opvallend genoeg het duurst.

Dat meldt consumentenprogramma Kassa op basis van een eigen, jaarlijks terugkerend onderzoek. Dirk heeft geen vestigingen in Limburg.

Jumbo is volgens Kassa de op een na goedkoopste, gevolgd door Plus en Albert Heijn. Het programma doet elk jaar dezelfde boodschappen bij zes grote landelijke supermarktketens. Bij elk filiaal werden 27 dezelfde, gangbare budgetproducten gekocht.

Loon- en vestigingskosten

Volgens supermarktdeskundige Paul Moers kunnen Albert Heijn, Jumbo en Plus de prijzen voor deze goedkopere budgetproducten laag houden omdat dit voor hen bijproducten zijn. „Stijgende loon- en vestigingskosten en de verhoogde btw rekenen Albert Heijn, Jumbo en Plus door in de rest van hun assortiment. Maar Aldi en Lidl kunnen dat niet omdat ze een beperkter assortiment hebben”, aldus Moers.

Volgens hem zijn Aldi en Lidl wel ‘de kampioen’ in het leveren van kwaliteit voor een lage prijs.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen