Doden en gewonden na ongeval op gevaarlijkste vliegveld ter wereld

Print
Doden en gewonden na ongeval op gevaarlijkste vliegveld ter wereld

Afbeelding: EPA

Zeker drie mensen zijn zondag om het leven gekomen toen een klein vliegtuig bovenop een stilstaande helikopter knalde op het Tenzing-Hillary vliegveld in Lukla, Nepal. Nog eens vier mensen raakten gewond. De kleine luchthaven vlakbij de Mount Everest wordt wel het gevaarlijkste vliegveld ter wereld genoemd.

De crash gebeurde toen het vliegtuigje van Summit Air vanochtend wilde opstijgen voor een vlucht naar hoofdstad Kathmandu. Het toestel slipte van de baan en raakte vol een stilstaande helikopter van Manang Air, ook een private luchtvaartmaatschappij die binnen Nepal vluchten voor toeristen verzorgd.

De co-piloot van het vliegtuig overleefde de crash niet. Dat geldt ook voor twee politieagenten die bij de helikopter stonden. De piloot van de helikopter raakte gewond en werd samen met drie andere gewonden - allen werknemers van Summit Air - naar een ziekenhuis in de hoofdstad vervoerd. Dat ging ook door de lucht.

Het overige luchtverkeer op het vliegveld werd na de fatale botsing geschrapt.

Gevaarlijk

De luchthaven is alleen toegankelijk voor helikopters en hele kleine vliegtuigjes vanwege de korte landingsbaan en de lastige aanvliegroute. Het vliegveld op een hoogte van 2845 meter wordt daarom ook wel het gevaarlijkste vliegveld ter wereld genoemd.

Doden en gewonden na ongeval op gevaarlijkste vliegveld ter wereld
De korte baan op het kleine vliegveld in Lukla, Nepal. Foto: Shutterstock

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen