Eén dode bij ontploffing in trein bij station Nijmegen: ‘Alles trilde’

Print
Eén dode bij ontploffing in trein bij station Nijmegen: ‘Alles trilde’

Afbeelding: De Gelderlander

Op het rangeerterrein bij het Centraal Station in Nijmegen is zondagochtend een ontploffing geweest in een trein. Daarbij is één persoon overleden.

Verder zijn er geen slachtoffers. Volgens de politie was er vermoedelijk maar één persoon in de trein aanwezig. ‘De eerste onderzoeksbevindingen wijzen niet op een misdrijf of betrokkenheid van andere personen’, meldt de politie ‘s ochtends via Twitter. Toch komt er onderzoek om vast te stellen of dit daadwerkelijk zo is en om vast te stellen wat er precies is gebeurd, blijkt in de loop van de middag uit een persbericht. Zelfdoding is een scenario waar de politie ernstig rekening mee houdt, bevestigt een politiewoordvoerder.

De trein stond stil op het rangeerterrein. Het gaat vermoedelijk om een passagierstrein. Vanaf de Graafsebrug is te zien dat er een bobbel zit in het dak van een van de treinen.

Explosiegevaar

Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke. De plek van het ongeval werd afgezet. Buurtbewoners moesten enige tijd binnen blijven. Volgens aanwezige agenten was er nog explosiegevaar. Het treinverkeer van en naar Nijmegen was korte tijd verstoord.

Het was een harde knal, zegt buurtbewoner Fred Vermaanderen. ,,Alles trilde.’’ Even verderop, bij mevrouw Blommaart, liggen onderdelen van de trein in de tuin. Haar balkon is beschadigd. De trein staat 50 tot 100 meter verderop.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen