Theater

Succesvolle theaterstuk ‘Weg uit de Peel’ komt terug naar Helenaveen in juni

Print
Succesvolle theaterstuk ‘Weg uit de Peel’ komt terug naar Helenaveen in juni

Scene uit ‘Weg uit de Peel’. Afbeelding: Selva Wilbers - Stichting De Theatermakers

Helenaveen -

Na de uitverkochte 19 voorstellingen ‘Weg uit de Peel’ in 2018, wordt het succesvolle theaterstuk op veler verzoek komende juni opnieuw in Helenaveen uitgevoerd. Midden in natuurgebied de Peel.

De extra speeldata zijn 7, 8, 9, 14, 15 en 16 juni bij Hoeve Willem III, Soemeersingel 127 in Helenaveen. De initiatiefnemers - Stichting de Theatermakers - bestaande uit schrijver Jacques Vriens, Bas Leenders en Casper Vriens zijn maanden bezig geweest met de formele voorbereidingen op deze extra voorstellingen. Toneelspelen in natuurgebied de Peel mag alleen met speciale vergunningen en ontheffingen.

Juf

Weg uit de Peel’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Jacques Vriens en gaat over een familie van turfstekers rond 1915. Het verhaal: de jonge Janneke Berkvens woont met haar ouders, broers en zusje in een armoedig huisje in de Peel. Haar broer Nard en haar vader zijn turfstekers zij en moeten heel hard werken voor een schamel loon. Janneke droomt ervan om juf te worden en zo te ontsnappen aan het zware, uitzichtloze leven dat de meeste Peelbewoners leiden.

Geit

Per uitvoering is er plaats voor circa vierhonderd bezoekers. De cast bestaat uit ruim tachtig mensen, waaronder ook paarden en een geit. De uitverkochte 19 voorstellingen vorig jaar zijn inmiddels door meer dan zevenduizend mensen gezien.

Voor meer informatie en kaarten:

www.weguitdepeel.nl