FORMULE E

Frijns vierde in Rome, eerste podium Vandoorne

Print
Frijns vierde in Rome, eerste podium Vandoorne

Robin Frijns. Afbeelding: Amlin Andretti

Robin Frijns is er in Rome niet in geslaagd een podiumplek te bemachtigen tijdens de ePrix voor elektrische formulewagens. De Maastrichtenaar werd vierde. Mitch Evans won, Stoffel Vandoorne werd derde en pakte daarmee zijn eerste podiumplek.

Zoals onderhand gebruikelijk in de Formule E was ook de race in Rome weer incidentrijk. José Maria Lopez ging in de openingsronde al de muur in. Gary Paffet en regerend kampioen Jean-Eric Vergne hadden geen kans de Argentijn te ontwijken en bij de daaropvolgende opeenhoping van auto’s raakte de baan volledig geblokkeerd. Bijna de helft van het veld stond achter die blokkade stil. Een rode vlag en lange onderbreking waren het gevolg. In het vervolg van de race zorgde Feliope Massa nog voor een safety car situatie omdat hij strandde.

Achter de fel strijdende Evans en André Lotterer hoopte Vandoorne op een buitenkansje, maar dat bleef uit. Voor de Belg die al vier keer in zes races uitviel, was de derde plek echter al een grote voldoening. Frijns verschalkte op de baan Buémi en reed daarna relatief probleemloos naar de vierde plek. Jérome d‘Ambrosio leidt in het kampioenschap. Frijns staat overall zesde.