PSV worstelt zich langs De Graafschap, maar ziet Ajax op doelsaldo weglopen

Print
PSV worstelt zich langs De Graafschap, maar ziet Ajax op doelsaldo weglopen

Afbeelding: VI Images

PSV heeft in eigen huis na een zwaar eerste uur alsnog een 2-1 overwinning geboekt op degradatiekandidaat De Graafschap.

De ploeg kreeg in de hele wedstrijd een serie kansen om van te duizelen, maar desondanks was De Graafschap de eerste formatie die doel wist te treffen. Na balverlies van Pablo Rosario kon De Graafschap overnemen en wist de ploeg via Delano Burgzorg te scoren. Hij knikte een voorzet van Leeroy Owusu binnen.

Het was het startsein voor een offensief van PSV, waarbij onder anderen Luuk de Jong, Steven Bergwijn en Hirving Lozano opgelegde kansen kregen. Vooral Lozano en De Jong hadden eerder moeten scoren voor PSV, dat pas na ruim een uur langszij kwam tegen de Achterhoekers. Mede dankzij goed keeperswerk van Nigel Bertrams bleef het heel lang 0-1.

Doelsaldo

Hirving Lozano kreeg een penalty van scheidsrechter Lindhout en die leek terecht omdat de Mexicaan in het strafschopgebied van De Graafschap werd getoucheerd. Bergwijn scoorde zonder problemen en voor PSV was de 1-1 een moment om nog eens aan te zetten. Na bijna vijf kwartier loonde dat en wist Luuk de Jong de 2-1 te maken, met zijn 26ste goal van het seizoen. Hij heeft daarmee zijn recordproductie van het seizoen 2015-2016 geëvenaard.

Bij de 2-1 bleef het en De Graafschap kreeg nog kansen om de gelijkmaker te maken, maar kwam niet tot de gelijkmaker. PSV blijft door de magere overwinning samen aan kop met Ajax, dat een fors beter doelsaldo dan de Eindhovenaren heeft. Beide ploegen hebben 74 punten en komen zonder puntenverlies op 86 uit. Het lijkt voor PSV onmogelijk om op doelsaldo het verschil nog te maken, omdat de Eindhovenaren dan de laatste 4 duels liefst 13 goals moeten inlopen.

Blij

Mark van Bommel kon na afloop van het treffen met De Graafschap alleen blij zijn met de overwinning (2-1). De trainer van PSV noemt het duel bij Fox Sports ‘vrij lastig.’ ,,We hebben genoeg kansen gehad, maar het was zo’n middag dat je blijft schieten en de bal er niet in gaat. Achteraf moet je blij zijn met de drie punten.”

Van Bommel zag dat zijn ploeg enorm stroef voetbalde tegen De Graafschap. ,,Er waren een paar goede aanvallen, maar dat waren er te weinig. Dit soort wedstrijden heb je er altijd tussen zitten. Het is niet dat we geen vertrouwen hebben.”