Deze locaties zijn in beeld voor International Student Club Kaleido

Print
Deze locaties zijn in beeld voor International Student Club Kaleido

De Inkom voor studenten een paar jaar geleden. Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht / Itteren -

De voormalige autogarage aan de Griend, de Cokesfabriek aan de Cabergerweg en het schip van Nautica Jansen aan de Maaspromenade. Deze drie plekken zijn in beeld voor de International Student Club Kaleido.

Dat heeft wethouder Bert Jongen (D66), verantwoordelijk voor het studentenbeleid, laten weten aan de gemeenteraad. De gemeente en de Universiteit Maastricht (UM) zijn op zoek naar een nieuw onderkomen voor Kaleido. Een paar maanden geleden werd duidelijk dat de studentenclub niet past in de nieuwe Muziekgieterij, die in september opengaat. De programmering overlapt te veel; er zijn risico’s voor de exploitatie van beide organisaties.

Koko

De gemeente heeft zeven locaties voorgesteld, waarvan er drie door de UM als kansrijk zijn beoordeeld. De Cokesfabriek zou ingrijpend moeten worden verbouwd. Het bunkerschip van Nautica Jansen dat scheepsbenodigdheden verkoopt, staat te huur als horeca-locatie. Voordeel van de voormalige Opelgarage aan de Griend is dat hier ook ruimte zou zijn voor een beter onderkomen voor studentenvereniging Koko, die nu in de oude botermijn langs het spoor in Sint Maartenspoort zit.

Pascal Breuls van de UM stelt dat er naast deze drie locaties ook nog andere mogelijke plekken in beeld zijn. In nauw overleg met de gemeente wordt gekeken welke locatie het meest geschikt, realistisch en betaalbaar is. Er zal in elk geval een tijdelijke locatie moeten komen voor Kaleido, zodra de nieuwe Muziekgieterij in september opengaat.

Miljoen

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de gemeente en de UM samen een miljoen euro zouden investeren in de studentenclub. De gemeente legt het initiatief nu bij de universiteit, en stelt de helft van dit bedrag beschikbaar.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje