Onbekenden hangen putdeksels aan Duitse spoorbrug: ‘Poging tot moord’

Print
Onbekenden hangen putdeksels aan Duitse spoorbrug: ‘Poging tot moord’

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

In het Duitse Siegenland is een trein zwaar beschadigd geraakt door een botsing met putdeksels, die met touwen aan een brug hingen. Het lijkt er echter op dat het veel erger had kunnen aflopen.

De putdeksels hingen aan de brug op hoogte van de cabine. De dienstdoende machinist raakt niet gewond omdat hij ‘instinctief juist’ handelde, aldus de Duits politie.

Zij zien de actie als een moordaanslag. Dat meldt de Rheinische Post. De trein was zaterdag onderweg van Bad Berleburg naar Altenkirchen, een traject iets ten zuidoosten van Keulen. In de trein zaten geen passagiers: het ging om een geplande rit met een lege trein. De putdeksels waren met een touw aan een spoorbrug bevestigd, aan het begin van de route.

Vanwege de aard van de daad is de Duitse politie met spoed op zoek naar verdachten. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Hilchenbach, iets ten westen van de spoorbrug, vier putdeksels gestolen. Zaterdag werd in de regio op straat een ander putdeksel aangetroffen. De politie zoekt naar getuigen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen