Talent

Enzo Kok (16) uit Kerkrade wint eerste prijs Christina Concours

Print
Enzo Kok (16) uit Kerkrade wint eerste prijs Christina Concours

Enzo Kok uit Kerkrade (tweede van links) won de eerste prijs tijdens de finale van het Christina Concours. Afbeelding: Christina Concours

Kerkrade / Eygelshoven -

Violist Enzo Kok (16) uit Kerkrade heeft zondagmiddag 14 april de eerste prijs gewonnen tijdens de finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag.

Bij het Prinses Christina Concours is iedere finalist prijswinnaar. Naast eerste prijzen werden ook tweede, derde prijzen en een publieksprijs uitgereikt.

Enzo Kok wint met zijn eerste plaats een twee concertabonnementen bij het Concertgebouworkest en een live-optreden in het radioprogramma Spiegelzaal vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.

Eerste

Ook Mare Keja uit Rolde (14 jaar, cello) en Kalina Vladovska uit Drachten (19 jaar, slagwerk) hebben een eerste prijs gewonnen tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

In de nationale finale stonden zeven jonge muzikanten voor de vakjury die bestond uit hoboïst en pianist Pauline Oostenrijk (voorzitter), pianist Paola Giacometti, cellist Larissa Groeneveld, harpist Remy van Kesteren, zangeres Miranda van Kralingen en violist Wouter Vossen.