Joan Collins (85) behandeld in ambulance na hevige brand in appartement

Print
Joan Collins (85) behandeld in ambulance na hevige brand in appartement

Afbeelding: AFP

Actrice Joan Collins (85) moest zaterdag haar Londense appartement ontvluchten nadat er een ‘angstaanjagende’ brand was uitgebroken.

Het voormalige Dynasty-gezicht had rook ingeademd en werd ter plaatse in een ambulance behandeld en gekalmeerd. Op Twitter roemde ze de hulpdiensten: ‘Met heel mijn hart, dankjewel.’

De Britse actrice noemde ook haar ‘held’ en echtgenoot Percy Gibson, die een deel van de brand met een handblusser had gedoofd voordat de brandweer kwam. ‘Hij had de vlammen al geblust die de hele muur in hun greep hadden’, schreef ze.

Verbrand

Van haar ongetwijfeld riante interieur lijkt weinig over te zijn. Het appartement is van binnen flink verbrand en zwartgeblakerd, blijkt uit een video die Collins zondagochtend deelde. ‘Wat vervelend dat je dit mee hebt moeten maken’, reageerde de brandweer op Instagram. ‘Maar we zijn blij dat we konden helpen. Laat het vooral weten als we meer kunnen doen.’

De brand was ongeveer een uur na Collins’ noodoproep onder controle, meldde de brandweer in een persbericht. Er kwamen twee brandweerwagens en tien brandweermensen aan te pas. Het appartement van Collins bevindt zich op de eerste verdieping van een gebouw met zeven lagen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.