‘Meneer Bouwels moet blijven’

Print
‘Meneer Bouwels moet blijven’

Daniëlle Barents is een petitie gestart op de Philips van Horne voor docent Bram Bouwels. Afbeelding: Nederweert24/Johan Horst

Laar / Tungelroy / Weert / Swartbroek / Altweerterheide / Stramproy -

Leerlingen van mavo-3 op de Philips van Horne Scholengemeenschap in Weert zijn een petitie gestart voor hun favoriete leraar Bram Bouwels. Hij heeft een tijdelijk contract en moet vertrekken.

Toen Daniëlle Barents (15) uit Weert dat vrijdag hoorde, besloot ze met een aantal klasgenoten om een online-petitie te starten om scholenkoepel LVO te bewegen Bouwels toch in dienst te nemen. „Hij geeft verschillende vakken. Ik heb dit jaar maatschappijleer van hem. Bij hem in de klas is vaak de muziek aan, hij kan de klas onder controle houden, heeft humor maar ook regels. De mobiele telefoons moeten gewoon in de telefoontas in het lokaal. Maar omdat hij zo met ons omgaat, werken wij ook gewoon in stilte aan opdrachten, als het nodig is”, vertelt Daniëlle, die via het Instagramaccount #pvhmemes de petitie wereldkundig maakte. Inmiddels is die al meer dan 180 keer ondertekend. „Ik heb wel eerst toestemming gevraagd aan hem.”

Geweldig

Bram Bouwels laat zelf weten dat hij het “geweldig” vindt dat de leerlingen dit voor hem doen. „Ik probeer altijd vernieuwend les te geven en met alle leerlingen een praatje te maken over meer dan alleen de lessen. Ik wil dat ze zich gekend en erkend voelen. Het was fijn geweest te kunnen blijven, want telkens afscheid nemen blijft zwaar.”

Niet verlengd

Directeur Jan Mueters van de Philips van Horne zegt desgevraagd dat Bouwels “een top-docent” is die hij graag had gehouden. „Ik zou het Bram echt gunnen, maar de werkelijkheid is dat alle tijdelijke contracten van de docenten bij LVO niet worden verlengd. Dat zijn zo’n 25-30 mensen op de scholen in Weert. Daar zit Bram ook bij.” LVO onderzoekt tot 1 juni welke docenten er voor welke vakken er volgend schooljaar nodig zijn en welke niet. „Bram geeft onder andere geschiedenis. Dat is geen vak waar we een tekort in hebben. Ik acht de kans dus klein dat hij alsnog kan blijven”, zegt Mueters. „Maar zeg nooit nooit.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje