Stadsgoud: 40.000 euro voor Stadspark Maastricht-Oost

Print
Stadsgoud: 40.000 euro voor Stadspark Maastricht-Oost

Opening van het Vrijheidspark vorig jaar. Afbeelding: Loraine Bodewes

Maastricht / Itteren -

Stichting Stadspark Maastricht-Oost heeft 40.000 euro gewonnen in de competitie Stadsgoud van het Elisabeth Strouven Fonds.

De stichting krijgt het geld om in het zogeheten Vrijheidspark aan de Groene Loper de sociale cohesie te verstevigen tussen de wijken Wittevrouwenveld, Wyckerpoort en Scharn. De stichting wil dit voor elkaar krijgen door verschillende functies in het park te stimuleren, zoals ontmoeten, wandelen, sporten, spelen en recreëren. Vorige week is bijvoorbeeld de fundering gestort voor een nieuw speeltoestel in de vorm van een mosasaurus, dat deze maand geplaatst wordt. Er is al een beweegtuin en er zijn plannen voor een paviljoen.

Het Elisabeth Strouven Fonds had zondag honderdduizend euro te verdelen over twaalf finalisten in drie categorieën. De jury bestond uit Tempeleer Jan Janssen, presentatrice Vivian Lataster, MVV-directeur Paul Penders en Maaike Walters van Drukkerij Walters. Stadsgoud is een wedstrijd om projecten te stimuleren die ten goede komen aan de leefbaarheid van een buurt of wijk.

Eenzaamheid

In de categorie tussen de vijfduizend en vijftienduizend euro werden drie projecten beloond. Buurtnetwerk Like de Heeg kreeg steun om het contact tussen buren te verbeteren en eenzaamheid tegen te gaan. ’t Weike Jekerdal werd beloond voor het plan om het gebiedje tussen de achtertuinen van de Mergelweg, Laan van Brunswijk en Jekerschans op te waarderen. Coffee & Work is bedoeld als een inloop- en ondersteuningsplek voor klanten van Dress for Success, waar mensen met weinig geld kleding kunnen krijgen zodat ze bij een sollicitatie meer kans op een baan hebben.

In de categorie tot vijfduizend euro waren er vier winnaars: Match Huis Pottenberg, Classic Music Festival en Mosa Link.

Vermogensfonds

De finale van Stadsgoud was de vierde editie van deze ideeënwedstrijd. Het Elisabeth Strouven Fonds is ontstaan uit het Burgerlijk Armbestuur en heeft een eigen vermogen van 132 miljoen euro. Elk jaar wordt er meer dan twee miljoen euro uitgegeven aan goede doelen. Het Elisabeth Strouven Fonds is het grootste vermogensfonds van Limburg; landelijk staat het op een twintigste plaats.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje