Amateurduel stilgelegd na racistische opmerking richting scheidsrechter

Print
Amateurduel stilgelegd na racistische opmerking richting scheidsrechter

Afbeelding: Google

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Schinveld -

Het degradatieduel tussen Sporting Sittard’13 en Schinveld (4-2) is door scheidsrechter Jalil Semrane even stilgelegd, omdat hij racistisch werd bejegend.

Een toeschouwer van Sporting Sittard slingerde hem een verwensing naar het hoofd, met een verwijzing naar zijn Marokkaanse afkomst. Voor de emotionele arbiter reden om een kwartier voor tijd de spelers naar binnen te loodsen voor een korte afkoelingsperiode. In het kleedlokaal voerde hij overleg met de aanvoerders van beide elftallen. Er kwamen excuses van de thuisclub en steunbetuigingen van de gasten.

Trots

Semrane: „Ik zag een overtreding van Schinveld niet, omdat iemand voor me stond. Even later floot ik wel tegen Sporting Sittard.” Reden voor iemand langs de lijn om de scheidsrechter te beledigen. „Dat kwam hard aan. Ik ben niet iemand die snel staakt, maar dit kan in 2019 echt niet meer. Ik ben trots op mijn afkomst. In de vijf jaar dat ik voor de KNVB fluit, heb ik dit nog nooit meegemaakt. Dit hoort niet op een voetbalveld thuis.”

Na het statement van Semrane werd de wedstrijd gewoon uitgespeeld. Sporting Sittard won het kelderduel in de vierde klasse C met 4-2.