Politie heeft handen vol aan ontsnapte wallaby’s

Print
Politie heeft handen vol aan ontsnapte wallaby’s

Afbeelding: Facebook Politie Kerkrade

Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Twee bij Mondo Verde Landgraaf ontsnapte wallaby’s hebben zo’n tien agenten in de nacht van zondag op maandag handenvol werk bezorgd.

Bij de centrale kwam in de nacht een opmerkelijke melding binnen: er was namelijk een kangoeroe gezien langs de Kerkradersteenweg in Kerkrade. Ter plaatse bleek het om een wallaby te gaan.

Het beestje liet zich niet makkelijk vangen en was meerdere patrouilles steeds te snel af. In totaal zo’n tien agenten werden ingezet om het dier te vangen. „Er zijn gelukkig geen beelden van”, schrijft de politie op Facebook.

Uiteindelijk lukte het om de wallaby in te sluiten en te vangen, waarmee ook een einde kwam aan de gevaarlijke situaties voor het verkeer.

In de ochtend bleek dat er nog een wallaby was ontsnapt. Ook dit dier kon uiteindelijk gevangen worden door de ochtendploeg van de politie. Alle wallaby’s zijn veilig terug bij de Mondo Verde in Landgraaf, laat de politie weten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen