Horst aan de Maas krijgt ‘Taaltuinen’

Print
Horst aan de Maas krijgt ‘Taaltuinen’

Taal komt met deze bordjes in de tuin. Afbeelding: Horst aan de Maas 800

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Acht tuinen en 250 spreekwoorden. En dat bijna allemaal in Horst aan de Maas. Bijna, want ook in het Toon Kortooms Park komen bordjes met spreekwoorden te staan. Dat ligt in het Brabantse Deurne. Maar ach, het is maar 100 meter over de provinciegrens.

De acht ‘Sprekende Taaltuinen’ van Horst aan de Maas worden zaterdag officieel geopend. Ze maken deel uit van Horst aan de Maas 800. Bedoeling is, dat mensen er hun eigen taal opnieuw gaan ontdekken. Veel spreekwoorden en gezegdes worden elke dag achteloos gebruikt, maar vaak weet niemand waar ze vandaan komen. Op speciale tekstbordjes wordt dat straks -in het Nederlands- uitgelegd. De 250 bordjes worden, naast het Toon Kortooms Park over de volgende locaties verdeeld: Molen Eendracht maakt Macht in Meterik, Theetuinen Roode Vennen in Broekhuizen, dagopvang de Naobere in Grubbenvorst, het Rosarium in Lottum, Maaspaviljoen Hoëg in Broekhuizen, het Kruiswegpark in Tienray en de Beukenhof in America.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje