Zomerse temperaturen tijdens Pasen: het kan zelfs 23 graden worden

Print
Zomerse temperaturen tijdens Pasen: het kan zelfs 23 graden worden

Afbeelding: Stefan Koopmans

Het contrast kan eigenlijk niet groter. Afgelopen zaterdag viel er nog natte sneeuw en komend paasweekend zijn er zomerse temperaturen op komst. Volgens Weeronline kunnen de temperaturen in Limburg oplopen tot 23 graden.

Woensdag zijn er nog wolken en kan er plaatselijk een bui vallen. Maar vanaf donderdag begint een zonnige en drogere periode.

Paasdagen

Zondag, Eerste Paasdag, doet zijn naam eer aan. De zon schijnt volop en daardoor wordt het al snel aangenaam warm. De paasbrunch kun je dit jaar dan ook in de tuin houden. De maxima komen in Limburg uit op zo’n 23 graden.

Tweede Paasdag belooft ook een stralende dag te worden met zonnige perioden en temperaturen rond de 22 graden.

Lees ook: Zomerse paasdagen in aantocht, maar hoe zit het met Koningsdag?

Paaswarmterecord

Weeronline verwacht dit jaar een notering in de top 10 van warmste paasdagen ooit. Het ‘paaswarmterecord’ werd behaald in 2011. Op eerste Paasdag werd toen een temperatuur behaald van 26 graden. Het lijkt er niet op dat we dat record dit jaar gaan verbreken. De kans op maxima van 25 graden of meer is op dit moment 5 procent.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen