Kleurrijke opening Ghana belevingscentrum in Steyl

Print
Kleurrijke opening Ghana belevingscentrum in Steyl

Gouverneur Theo Bovens opende zondag het nieuwe Ghana-centrum. Afbeelding: Stichting Wereldpaviljoen Steyl

Steyl -

Gouverneur Theo Bovens zag meteen een link tussen Limburg en Ghana in de kleuren van de vlag. Het rood, geel en groen schept een band met het Afrikaanse land waarmee de bezoekers van het Wereldpaviljoen in Steyl vanaf nu kennis kunnen maken.

Bovens opende afgelopen zondag het nieuwe Ghana belevingscentrum in het Wereldpaviljoen, samen met minister Idris Habib van de ambassade van Ghana. Ze deden dit met een traditioneel Ghanees gebruik: het plengen van moeder aarde, om de voorouders te eren en danken. Voor deze gelegenheid werd een glaasje Hollandse jenever vergoten. De Ghanese ambassade toonde zich bijzonder ingenomen met alle aandacht. “Onze landen hebben al vele jaren banden en het is geweldig dat jullie de kinderen iets meegeven van onze cultuur”, aldus Idris Habib.

Gouverneur Bovens was zeer te spreken over de aandacht die wordt geschonken aan de problematiek van de bootvluchtelingen. Hij maakte een vergelijk met het tv-programma Ik Vertrek en het vertrek van mensen die op de vlucht zijn. Voorzitter René Poels vertelde over zijn droom van tien jaar geleden die met de realisatie van het nieuwe Ghana-belevingscentrum Ghana nu compleet is.

De belangstelling voor de opening was zeer groot. Vooral de virtuele busreis door Ghana en de bootvluchtelingen-simulatie aan de hand van Virtual Reality vielen bij de talrijke bezoekers in de smaak.