Schietpartij in Hoensbroek: politie op zoek naar tiener

Print

Schietpartij in Hoensbroek. Video: Track ‘88

Heerlen / Hoensbroek -

Bij een incident in Hoensbroek is maandagochtend geschoten. Een persoon raakte lichtgewond, maar niet door een schotwond.

Mogelijk ging er aan het schieten een vechtpartij in het centrum vooraf. Wie geschoten heeft en wat de omstandigheden waren is nog onduidelijk. De omgeving is door de politie afgezet. Ook de school is afgesloten.

Volgens directeur Peter Schut van het Broekland College, dat aan de Polderstraat ligt, rende na een vechtpartij op de naburige Markt een jongen in paniek de school binnen. Hij was volgens de directeur gewond aan handen en knieën en was op zijn gezicht geslagen. Medewerkers van de school hebben eerste hulp verleend.

Het slachtoffer zit niet op die school, en de andere betrokkene ook niet, aldus de directeur. De school heeft niets met het voorval te maken, zegt de directeur. De school heeft ouders in een e-mail uitgelegd wat er is gebeurd.

De politie is een zoektocht gestart naar een jongeman, die betrokken zou zijn bij het incident. Hij is ongeveer zestien jaar, licht getint en draagt zwarte kleding. Mensen worden verzocht om de man niet zelf te benaderen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen