Familiebedrijf neemt failliet Sissy-Boy over: ‘Zoveel mogelijk winkels houden’

Print
Familiebedrijf neemt failliet Sissy-Boy over: ‘Zoveel mogelijk winkels houden’

Afbeelding: ANP

Het familiebedrijf Termeer Groep neemt Sissy-Boy over. Die kledingwinkel met ongeveer 45 winkels in de Benelux werd deze week failliet verklaard. De Termeer Groep is bekend van merken als Sacha en Manfield.

Een overeenkomst met de curatoren is in de nacht van vrijdag op zaterdag bereikt, bevestigt Cecile Termeer namens het bedrijf. Sissy-Boy kampte al lang met tegenvallende resultaten, maar de problemen werden acuut toen een zoektocht naar een koper vastliep.

Sacha

Termeer Groep zegt in een verklaring de kern van het merk Sissy-Boy verder te willen versterken binnen het familiebedrijf: ,,Het doel is zoveel mogelijk banen en winkels te behouden.’’ Het familiebedrijf opereert onder de merknaam Sacha al sinds 1909 in de modewereld met gelijknamige schoenwinkels.

Lees ook: Kledingketen Sissy-Boy failliet verklaard

Ruggengraat

CEO Ward Termeer, lid van de vierde generatie, meent dat door de schoenenmerken Sacha en Manfield aan te vullen met het mode- en lifestylemerk Sissy-Boy het concern zijn positie verstevigt. ,,Want familiebedrijven zijn de ruggengraat van onze economie. Door Sissy-Boy op te nemen in onze familie willen we de kracht en de potentie die in het merk zit opnieuw de juiste voedingsbodem bieden”, zegt Termeer.

Sissy-Boy bestaat sinds 1982 en is bekend om zijn collectie kleding en woonaccessoires. Er werken circa zeshonderd mensen, voor een groot deel in deeltijd. De omzet bedroeg afgelopen jaar circa 60 miljoen euro.