100 uur taakstraf en Efteling-verbod voor dierenactivisten die paardenshow saboteerden

Print
100 uur taakstraf en Efteling-verbod voor dierenactivisten die paardenshow saboteerden

Show Raveleijn Afbeelding: Efteling

De twee mannen en twee vrouwen die zondagmiddag in de Efteling werden gearresteerd omdat ze actie voerden bij paardenshow Raveleijn, hebben een taakstraf gekregen van 100 uur. Ook mogen ze drie maanden niet in de Efteling komen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De vier maken deel uit van de internationale actiegroep Vega Strike Group, die actie voert tegen dierenmisbruik. Ze klommen zondagmiddag tijdens de show over hekken en sprongen de arena in. De actievoerders droegen spandoeken en riepen leuzen. Volgens ooggetuigen schrokken kinderen dusdanig van de actievoerders dat ze in huilen uitbarstten.

Lees ook: Dierenactivisten gearresteerd bij paardenshow Efteling: ‘Kinderen huilend op tribune’

Medewerkers van de Eftelingshow verjoegen de activisten, maar de verstoorde show werd toch gestaakt en bezoekers moesten de tribunes verlaten.

Geen misbruik

De paardenshow Raveleijn kwam in opspraak nadat Leonie Gerritsen van de partij voor de Dieren de show op Twitter veroordeelde. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft echter geoordeeld dat de show aan de regels voldoet en dat er geen sprake is van misbruik.