Fotografie

Fotovakschool Venlo sluit de deuren

Print
Fotovakschool Venlo sluit de deuren

In Eindhoven start komend schooljaar de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Afbeelding: Nederlandse Academie voor Beeldcreatie

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De Venlose vestiging van de Nederlandse Fotovakschool sluit binnenkort de deuren, de twintig studenten die nu (deeltijd) fotografielessen volgen, zullen vanaf september dit jaar naar Eindhoven moeten reizen. In Eindhoven worden alle opleidingen gebundeld in de nieuwe Nederlandse Academie voor Beeldcreatie.

De nieuwe vestiging in Eindhoven ligt op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. Hier worden alle hbo-, mbo-opleidingen betreffende fotografie gebundeld, meldt woordvoerster Linda Dolman. „Daarnaast kunnen studenten ook kiezen voor film, beeldcreatie staat voor fotografie én filmmaken.”

De Fotovakschool begon 78 jaar geleden met een vakopleiding fotografie. Inmiddels is het onderwijsinstituut uitgegroeid tot een volledige academie met vol- en deeltijdopleidingen op het gebied van fotografie en film.

Naast Venlo sluit ook de locatie in Boxtel medio 2019 de deuren en zullen Limburgers allemaal naar Eindhoven moeten voor hun opleiding. Behalve Eindhoven, blijven bestaande locaties in Apeldoorn, Amsterdam, Hilversum en Rotterdam gewoon open.

Donderdag 18 april houdt de nieuwe Nederlandse Academie voor Beeldcreatie een inloopavond van 18.00 tot 21.00 uur.

www.dutchfilmersacademy.nl