Ziggo verhoogt snelheid van alle abonnementen

Print
Ziggo verhoogt snelheid van alle abonnementen

Afbeelding: ANP XTRA

Goed nieuws voor abonnees van Ziggo. De provider gaat maandag de snelheid van alle abonnementen verhogen. Het gaat om Ziggo Start, Compleet en Max. De verhoging geldt zowel voor bestaande klanten als nieuwe abonnees.

Ziggo Start, het goedkoopste pakket, krijgt een snelheidsverhoging van 40 naar 50Mbit/s en het duurste abonnement gaat omhoog van 400 naar 500Mbit/s. Daarmee krijgen consumenten voor het eerst de beschikking over een halve gigabit over de kabel. Voorheen was deze snelheid alleen bij zakelijke abonnementen mogelijk.

Snelheidsverhogingen Ziggo op een rij

De verhoogde snelheid wordt maandag voor alle abonnees geactiveerd. De provider waarschuwt echter dat het daarna nog vier weken kan duren voordat de nieuwe snelheid merkbaar is. Dat komt omdat modems gereset moeten worden. Dat gebeurt in kleine groepen en wordt ’s nachts automatisch uitgevoerd. Als je daar niet op wilt wachten kun je het modem ook handmatig opnieuw opstarten.

  • Start: was 40/4 Mbit/s – wordt 50/5Mbit/s
  • Compleet: was 200/20Mbit/s – wordt 250/25Mbit/s
  • Max: was 400/40Mbit/s – wordt 500/40Mbit/s

Ook zakelijke abonnementen worden sneller

Niet alleen abonnementen voor consumenten worden sneller, ook zakelijke abonnees gaan erop vooruit. Alleen het goedkoopste abonnement van Ziggo zakelijk krijgt geen snelheidsverhoging, de rest wel. Ook zakelijke klanten zullen de verhoging vanaf nu concreet merken.

  • Start: was 60/10Mbit/s – blijft 60/10Mbit/s
  • Compleet: was 250/40Mbit/s – wordt 300/40Mbit/s
  • Max: was 500/50Mbit/s – wordt 600/50Mbit/s

Nog sneller

Ziggo heeft de ambitie om nog sneller te gaan. Vanaf 2022 moet heel Nederland voorzien zijn van gigabit internet via de kabel. Er loopt momenteel al een proef in Utrecht, die stad krijgt in 2020 al gigabit internet via de kabel. Twee jaar later is de rest van het land aan de beurt. Dit valt samen met de overgang naar DOCSIS 3.1. Dit is de nieuwste standaard voor het leveren van internetdata-, spraak- en videodiensten via het bestaande glas-coaxnetwerk. De provider benadrukt graag dat zijn netwerk grotendeels uit glasvezel bestaat. Alleen het laatste stuk vanaf de wijkcentrale naar huizen van abonnees is nog coaxkabel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen