3 things to do tijdens de vakantie in Parkstad

Print
3 things to do tijdens de vakantie in Parkstad

Afbeelding: Rabobank Zuid-Limburg Oost

Het is weer tijd voor vakantie! De scholen sluiten de deuren en aan alle ouders in Parkstad weer de uitdaging om ervoor te zorgen dat het een vakantie gaat worden om nooit te vergeten. Je kan natuurlijk de zon gaan opzoeken op een exotische bestemming. Maar wist je dat we in Zuid-Limburg héél veel leuke (en goedkope) activiteiten hebben? Vandaar deze ‘3 things to do’!

Street Art route in Heerlen

Een waar openluchtmuseum in Parkstad! Ga samen op ontdekkingstocht met de Street Art route in de ‘betonnen’ jungle van Heerlen. De stad staat vol met kunst! Van enorme muurschilderingen tot kleine, verstopte schilderijtjes. Internationale kunstenaars hebben Heerlen omgetoverd tot urban hoofdstad van Nederland. Stichting Street Art is maatschappelijke partner van Rabobank Zuid-Limburg Oost een grote bijdrage geleverd aan de realisatie van deze wandeling. Niet alleen in de uitvoering, maar bijvoorbeeld ook in het leggen van de verbinding tussen kunstenaars uit het binnenland, buitenland én de inwoners. Benieuwd naar onze samenwerking met deze stichting? Kijk eens op www.samenparkstad.nl

Historie In Zuid-Limburg: WOII

Misschien hebben de kinderen het er op school al over gehad, anders hebben ze er vast en zeker over gehoord: De Tweede Wereldoorlog. Met 8301 graven ligt in Margraten één van de grootste begraafplaatsen van de wereld én de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland. Op deze unieke plek herdenken we diegene die hebben gevochten voor onze vrijheid. Samen met de Rabobank zijn er mooie initiatieven ontstaan zoals ‘de Stemmen van Margraten’, een unieke manier om het verhaal van de mensen achter al die herkenbare kruisen te leren kennen.

Op avontuur in het Schutterspark
Al eens op blote voeten door het bos gewandeld? Tussen de toppen van de bomen geklauterd? Dat en véél meer is mogelijk in het Schutterspark in Brunssum.
Het BloteVoetenPark in Brunssum is speciaal aangelegd om op blote voeten door de natuur te wandelen. Van het zogeheten ‘Prikkelpad’ tot het zoeken van de juiste route in het doolhof. Met een route van 4 kilometer is het zelfs het grootste blote voeten pad van de Benelux! Trek je schoenen én sokken uit en ervaar de natuur!

Op zoek naar iets meer spanning en sensatie? Neem dan eens een kijkje bij Park het Plateau. Slinger tussen de bomen als Tarzan, beklim houten wiebelbruggen en ‘roetsj’ via een zipline weer naar beneden.

Er is natuurlijk véél meer te beleven in Zuid-Limburg tijdens de vakantie! Teveel om op te noemen, maar dat we trots zijn op onze regio mag duidelijk zijn. Wil je weten wat Rabobank Zuid-Limburg Oost voor jou omgeving doet? Of heb je een geweldig initiatief en wil je hier eens over sparren? Kijk dan op www.samenparkstad.nl.