Vrouw (18) verkracht in bosjes in Heusden, zoekactie met helikopter

Print
Vrouw (18) verkracht in bosjes in Heusden, zoekactie met helikopter

Beeld ter illustratie. Afbeelding: Getty Images

Een 18-jarige vrouw is zondagnacht in Heusden door een nog onbekende man verkracht. De politie zocht urenlang tevergeefs met een helikopter en met een speurhond naar de dader. De recherche is een groot onderzoek begonnen.

De vrouw was volgens de politie met vrienden wat gaan drinken in het centrum van het Brabantse Asten, vlak bij de grens met Limburg. Net voor de Kasteellaan werd het meisje van haar fiets geduwd door een onbekende man op een fiets. In de bosjes werd het meisje bedreigd. De man pleegde seksuele handelingen bij het meisje, aldus de politie.

Speurhond

Iets voor drie uur ging de dader er te voet vandoor en werd de politie gewaarschuwd. De fiets van de man bleef achter. In de omgeving werd, onder meer met een helikopter en met een speurhond, tevergeefs gezocht naar de dader.

Het gaat om een Nederlands sprekende man van tussen de twintig en vijfentwintig jaar oud. Hij droeg een grijze broek en een korte, zwarte jas. Hij had een beginnende baard en snor en stekeltjeshaar.

Opgevangen

De technische recherche heeft maandagochtend uitgebreid onderzoek gedaan en sporen veiliggesteld, waaronder de fiets van de dader. Het meisje is opgevangen door specialisten van de zedenpolitie, die met haar in gesprek gaan. Terwijl het meisje en de dader in de bosjes waren, zijn er meerdere auto’s langsgereden. Mogelijk hebben inzittenden iets gezien.