Veel belangstelling voor Zwaailichtendag

Defensie, politie, ambulance en brandweer uit binnen- en buitenland presenteerden zich zaterdag 13 april voor de vierde keer tijdens de grootste Euregionale Zwaailichtendag in Kerkrade. Tijdens deze familiedag waren tal van activiteiten: live muziek van de politiekapel en een showkorps, workshops, meet & greet, bijzondere voertuigen, springkussens en foodtrucks. Het evenement vond plaats op de Markt, bij het H.Hartbeeld, in de HuB, Theaterplein, Europaplein en in het Stadspark. Defensie was met zwaar materieel vertegenwoordigd op de Markt en vanaf het dak van het stadskantoor mochten durfals ‘abseilen’.
Print

De weersomstandigheden wisselden sterk: van natte sneeuw tot een voorzichtig voorjaarszonnetje. De bezoekers leken zich daar niet aan te storen. Sommige hulpdiensten kwamen van ver, zoals een brandweerwagen uit Zwitserland.

(Foto’s Peter Trompetter)

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →