Veel belangstelling voor Zwaailichtendag

Defensie, politie, ambulance en brandweer uit binnen- en buitenland presenteerden zich zaterdag 13 april voor de vierde keer tijdens de grootste Euregionale Zwaailichtendag in Kerkrade. Tijdens deze familiedag waren tal van activiteiten: live muziek van de politiekapel en een showkorps, workshops, meet & greet, bijzondere voertuigen, springkussens en foodtrucks. Het evenement vond plaats op de Markt, bij het H.Hartbeeld, in de HuB, Theaterplein, Europaplein en in het Stadspark. Defensie was met zwaar materieel vertegenwoordigd op de Markt en vanaf het dak van het stadskantoor mochten durfals ‘abseilen’.
Print

De weersomstandigheden wisselden sterk: van natte sneeuw tot een voorzichtig voorjaarszonnetje. De bezoekers leken zich daar niet aan te storen. Sommige hulpdiensten kwamen van ver, zoals een brandweerwagen uit Zwitserland.

(Foto’s Peter Trompetter)

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen