Op de (race)fiets voor de Oranjetochten

Print
Op de (race)fiets voor de Oranjetochten

Naast de raceafstanden kunnen gezinnen en andere recreatieve fietsers deelnemen aan de Oranje GezinsFietstochten. Afbeelding: TWC Oranje

Horst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

TWC Oranje verzorgt op zaterdag 27 april voor de 27ste keer de Oranjetocht. Naast de raceafstanden over 75, 95, 125 en 160 kilometer, kunnen gezinnen, jeugd en oudere jongeren deelnemen aan de Oranje GezinsFietstochten. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 30, 45 en 60 kilometer. Start- en finishlocatie is De Schutroe aan de Wittebrugweg 1 in Horst.

Omdat de Oranjetocht een Extra Goed Geregelde Toertocht is, voldoet deze aan alle criteria die door de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) zijn opgesteld. Hierdoor is een goede organisatie gewaarborgd. Alle raceafstanden voeren over landelijke wegen in de Duitse grensstreek. In de routes zijn ook enkele klimmetjes opgenomen. De 160 kilometer gaat zowel door het heuvelgebied rondom Hinsbeck als ook rondom Sonsbeck. Deelnemers kunnen zich voor deze Oranjetocht inschrijven op de dag zelf voor aanvang in de startlocatie. Voorinschrijven kan via www.twcoranje.nl. Bij de start- en finishlocatie zijn mogelijkheden om de douchen in nabijgelegen douches.

GezinsFietstochten

De routes van de GezinsFietstochten lopen door de omgeving van Horst, Maasbree, Venlo, Velden en Grubbenvorst. De 60 kilometer route voert ook een stukje over Duits grondgebied. Starten kan van 9.00 tot 13.00 uur. Inschrijfgeld bedraagt € 2,50 voor de 30 en 45 km, en € 3,- voor de 60 km (dit is inclusief tegoedbon voor gratis oversteek met de veerpont). Zoals ieder jaar kunnen fietsen tijdens de inschrijving en na afloop veilig gestald worden in de bewaakte fietsenstalling.

Fietsenmarkt

Om de fietsdag compleet te maken, vindt dit jaar ook weer de fietsenmarkt plaats waar iedereen een (tweedehands) fiets kan verkopen of kopen. Fietsen aanleveren kan vanaf 8.00 uur. Fietsen worden verkocht tot 14.30 uur.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje