Geen Limburgers bij eerste selectie WK zwemmen

Print
Geen Limburgers bij eerste selectie WK zwemmen

Dion Dreesens is nog niet geselecteerd voor het WK. Afbeelding: ANP

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De Nederlandse zwembond KNZB heeft de namen van zeventien zwemmers bekendgemaakt die gaan deelnemen aan de WK in het Zuid-Koreaanse Gwangju. Daar zitten geen Limburgers bij.

Het gaat om negen zwemsters en acht zwemmers. Tien zwemmers zijn voorgedragen voor individuele nummers onder wie Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Kira Toussaint. Rosey Metz en Tes Schouten hebben voldaan aan de limiet voor debutanten op de 50 meter schoolslag, maar deze startplekken worden pas op 23 juni officieel bevestigd.

Het team kan nog groeien, meldt de KNZB. Zwemmers kunnen zich nog bij de ONK in Amersfoort en de Sette Colli in Rome in juni kwalificeren voor individuele nummers. De zwemmers voor de open waterwedstrijden worden op 29 mei bekendgemaakt.

Dreesens

De deur naar het WK staat nog open voor Dion Dreesens. De Venraynaar zwom afgelopen weekend tijdens de Swim Cup in Eindhoven 1.48,60 op de 200 meter vrije slag: zijn snelste tijd van het seizoen. Daarmee is hij de vierde zwemmer die aan de estafettelimiet voor de 4x200 meter vrije slag voldoet. Op basis van een totaallimiet wordt wel nog bekeken of het team ook daadwerkelijk uitgezonden gaat worden. De individuele limiet, die op 1.46,60 staat, was voor Dreesens nog een brug te ver.