‘Werk aan de N280 in Roermond ligt op schema’

Print
‘Werk aan de N280 in Roermond ligt op schema’

De toekomstige toerit van de Sint Wirosingel naar de N280 krijgt vorm. Verkeer kan daardoor in de toekomst makkelijker van het Retailpark richting Designer Outlet rijden. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Nu het werk aan de N280 tussen de Louis Raemaekersbrug en de Hornerbrug bijna klaar is, wordt gestart met de volgende klus, het ophogen van de Looskade in Roermond. Ook de toerit tussen Retailpark en N280 krijgt vorm.

Het ophogen van de Looskade in Roermond zal ongeveer een half jaar in beslag nemen. Daarvoor zal de weg voor al het verkeer worden afgesloten. De bedoeling is dat na de ophoging en de herinrichting het verkeer dat over de N280 richting Louis Raemaekersbrug rijdt en naar de Roerkade wil, rechtsaf onder de brug door via de Looskade moet rijden. Nu kunnen auto’s nog vanaf de N280 linksaf slaan.

Tegen het gebruik van de Looskade als route naar de Roerkade toe was nog protest van bewoners van de Arlo-flat. Zij vreesden onder meer geluidsoverlast en verslechtering van de luchtkwaliteit. De Raad van State wees hun bezwaren vorig jaar echter af.

Planning

„We liggen op schema”, laat een woordvoerster van de provincie weten. „We zijn nu met de Looskade gestart, maar ook het verplaatsen van het riool onder de N280 bij de Mijnheerkensweg verloopt voorspoedig. De bedoeling is dat nog voor Hemelvaart de tijdelijke weg open gaat die parallel loopt aan de huidige weg. Als dat zo is dan kan gestart worden aan onder meer de verdiepte liggingen van de N280. Dat zal in juni moeten beginnen zo is de planning.”

Das

Nog een stuk verderop krijg de nieuwe toerit van de Sint Wirosingel naar de N280 vorm. De bedoeling is dat met deze toerit verkeer straks sneller van het Retailpark naar het Designer Outlet kan rijden. Daardoor zou de wachttijd bij de verkeerslichten van de Sint Wirosingel af moeten nemen. Voordat met de aanleg van de toerit kon worden begonnen moest wel nog een das worden verplaatst. Om te zorgen dat die ook in de toekomst kan blijven vertoeven in het gebied worden onder de nieuwe toerit en de N280 dassenpassages aangelegd.

De verwachting is dat eind 2020 de volledige reconstructie van de N280 in Roermond is afgerond.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje