Mega-paashaas in Sittard voor het goede doel

Print
Mega-paashaas in Sittard voor het goede doel

Daniëlle Ploum deed het spuitwerk op de enorme chocoladehaas. Afbeelding: Ermindo Armino

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

In de fabriekswinkel van Rousseau Chocolade in Sittard staat een enorme paashaas te wachten op een goed doel.

De mega-paashaas van 2,5 meter hoog weegt ruim 100 kilo. „Het is voornamelijk melkchocolade”, zegt medewerkster Sandra Gybels. „We hebben eerst een frame van gaas en plastic gemaakt en daaroverheen is een flinke laag chocola aangebracht.” Drie tot vier mensen zijn in totaal twee dagen bezig geweest met het maken van de enorme chocoladecreatie.

Jubileumjaar

De levensgrote chocoladepaashaas - met rugzak boordevol chocoladepaaseieren - is onderdeel van het gouden jubileumjaar van chocoladefabrikant Rousseau. Elke maand wordt een actie georganiseerd om het 50-jarig bestaan van het bedrijf te vieren, dat in 1969 werd opgericht, toen grondlegger Nico Rousseau in de kelder van zijn woonhuis in Sittard begon met de handmatige productie van pindarotsjes.

De paashaas is specifiek bedoeld voor het (liefst Limburgse) goede doel. Tot maandag konden mensen een doel nomineren, waarvan zij vinden dat het in aanmerking moet komen voor de lachende chocoladeberg met oren. „Met de paashaas willen we volwassenen en kinderen voor wie iets lekkers niet vanzelfsprekend is eens een extraatje geven”, zegt Gybels.

Nominaties

Hoeveel doelen er inmiddels zijn opgeven, kan ze niet zeggen. „Maar het zijn er behoorlijk wat.” De directie van Rousseau Chocolade kiest op Goede Vrijdag het goede doel dat de paashaas op mag komen laden en zich te goed kan doen aan de honderd kilo chocolade.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje