Groei

Economie in Limburg koelt af

Print
Economie in Limburg koelt af

Afbeelding: Giesen, Lé

SITTARD -

De economie schakelt in Limburg terug naar een lagere versnelling.

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de Limburgse economie vorig jaar met 2,3 procent groeide, tegen 2,9 procent in 2017.

Daarmee scoort de bedrijvigheid in de provincie slechter dan landelijk: de Nederlandse economie groeide in 2018 met 2,7 procent. In 2017 hield de groei van de Limburgse economie nog gelijke tred met die landelijke groei.

Zuid-Limburg presteerde vorig jaar het slechtst in de provincie. De regionale economie dikte er met 2 procent groei aan, tegen 2,7 procent groei in Midden-Limburg en 2,6 procent groei in het noorden van de provincie.

Landelijk presteerden alleen enkele regio’s in Groningen, Friesland, Drenthe en Zeeland nog slechter dan Zuid-Limburg. De economie in Groningen krimpt door het dichtdraaien van de kraan voor de gasproductie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen